Υδροπονία και ποιότητα λαχανικών

Τα λαχανικά τα οποία παράγονται μέσω της υδροπονικής καλλιέργειας διαθέτουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, όσον αφορά στη γεύση, την εμφάνιση, το άρωμα και το χρώμα.

Έλεγχος οργανοληπτικών χαρακτηριστικών στο εργαστήριο Λαχανοκομίας του ΤΕΙ Καλαμάτας-Πελοποννήσου

 

Τομάτα

Αγγούρι

Πιπεριά

Μαρούλι

 

Υδροπονία

Έδαφος

Υδροπονία

Έδαφος

Υδροπονία

Έδαφος

Υδροπονία

Έδαφος

Εμφάνιση

8,82

8,35

8,81

7,69

8,82

8,26

8,78

7,83

Χρώμα

8,47

8,23

8,44

8,12

8,88

8,47

8,83

7,83

Άρωμα

7,41

7,65

7,19

7,44

7,35

7,18

7,25

7,00

Γεύση

7,29

7,12

7,53

7,62

7,35

7,47

7,50

6,67

Σύγκριση ποιοτικών χαρακτηριστικών μεταξύ εδάφους και υδροπονίας σε καρπούς τομάτας (Gruda, 2009)

 

Αριθμός ερευνητικών αναφορών

 

Ποιοτικό χαρακτηριστικό

Καμμία διαφορά μεταξύ εδάφους και υδροπονίας

Υδροπονία +

Έδαφος +

Ομοιομορφία

-

3

-

Μέγεθος

2

4

1

Συνεκτικότητα

3

5

-

Ξηρά Ουσία

6

6

2

Σάκχαρα

6

6

1

Βιταμίνες

7

4

-

Καροτενοειδή

-

1

1

Οξύτητα

10

3

2

Ανόργανα στοιχεία

3

-

-

Γεύση

5

3

-

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 02:54
Αναστάσιος Ι. Κώτσιρας

Γεωπόνος - Επίκουρος Καθηγητής Λαχανοκομίας

ΤΕΙ Πελοποννήσου

Η Προσφορα του μηνα

Error: No articles to display